Κανονισμοί Ποδοσφαίρου ★ Ελεύθερα λακτίσματα (άμεσο και έμμεσο)

SHARE:

Αν κατά την εκτέλεση ελεύθερου λακτίσματος , οποιοσδήποτε από τους παίκτες , χοροπηδά ή χειρονομεί κατά τρόπο προκλητικό , για να επηρεάσε...

Αν κατά την εκτέλεση ελεύθερου λακτίσματος , οποιοσδήποτε από τους παίκτες , χοροπηδά ή χειρονομεί κατά τρόπο προκλητικό , για να επηρεάσει τους αντίπαλους του , αυτό πρέπει να θεωρείται ως αντιαθλητική συμπεριφορά, για την οποία ο παραβάτης ή οι παραβάτες παίκτες πρέπει να παρατηρούνται - προειδοποιούνται (κίτρινη κάρτα).Αν ο Διαιτητής δεν υψώσει το βραχίονα του όταν χτυπιέται ένα έμμεσο λάκτισμα , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χτυπήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό. Ο καταλογισμός ενός έμμεσου ελεύθερου λακτίσματος προέχει διότι ηαρχική παράβαση, που συνεπάγεται τον καταλογισμό ενός έμμεσου ελεύθερου λακτίσματος , δεν ακυρώνεται από το λάθος (την παράλειψη) του Διαιτητή.


Δεν επιτρέπεται ένα ελεύθερο λάκτισμα (έμμεσο ή άμεσο) να εκτελεσθεί με ανύψωση της μπάλας ταυτόχρονα με τα δύο πόδια.


Αν ένας παίκτης θέλει να εκτελέσει γρήγορα ένα ελεύθερο λάκτισμα , ενώ ένας αντίπαλος του βρίσκεται σε μια απόσταση π.χ μόνο 4.50 μ. από τη μπάλα, ο Διαιτητής πρέπει να αφήσει να συνεχισθεί το παιχνίδι ακόμη και αν η μπάλα προσκρούσει τυχαία και σταματηθεί από τον αντίπαλο. Αν όμως ο αντίπαλος κάνει προσπάθεια να σταματήσει τη μπάλα πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα) και το ελεύθερο λάκτισμα να επαναληφθεί.


Όταν χτυπιέται ένα ελεύθερο λάκτισμα οι παίκτες της ομάδας υπέρ της οποίας χορηγείται επιτρέπεται να ακολουθήσουν τακτική προσποιήσεων για να προκαλέσουν σύγχυση στους αντίπαλους τους και βέβαια αν οι αντίπαλοι πλησιάσουν τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μ. πριν "να μπει στο παιχνίδι " (να "παίζει"), πρέπει ο πρωταίτιος να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα).


Αν οι αμυντικοί που σχηματίζουν το "τείχος" είναι τοποθετημένοι στην κανονική απόσταση των 9,15 μ. από τη μπάλα ,ο Διαιτητής δίνει το σήμα για να χτυπηθεί ένα ελεύθερο λάκτισμα και οι επιθετικοί παίκτες (τρεις τον αριθμό) ακολουθούν τακτική με σκοπό να διασπάσουν το "τείχος" (π.χ πολύ γρήγορα ο πρώτος τρέχει πάνω από τη μπάλα χωρίς να την αγγίσει , ο δεύτερος , αμέσως μετά κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά παρασύρει ένα ή δύο αμυντικούς από το "τείχος' να μετακινηθούν προς τη μπάλα , οπότε ο τρίτος επιθετικός κλωτσάει τη μπάλα που προσκρούει σε έναν αμυντικό από αυτούς που μετακινήθηκαν και δεν βρίσκεται στην κανονική απόσταση ) ο Διαιτητής πρέπει να αποφασίσει την επανάληψη του ελεύθερου λακτίσματος ,αν η μπάλα προσκρούσει σε έναν από τους αμυντικούς που μετακινήθηκαν και δεν βρισκόταν στην κανονική απόσταση από τη μπάλα μέχρι να "παίζει', ή να εφαρμόσει τον κανόνα του "πλεονεκτήματος" αν αυτό ευνοεί την επιτιθέμενη ομάδα. Ο παραβάτης αμυντικός πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα).


Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο συνιστά στους Διαιτητές να είναι περισσότερο αυστηροί όταν έχουν να αντιμετωπίσουν "τακτικές" (προσχήματα) που αποσκοπούν σε "καθυστερήσεις" του παιχνιδιού (χάσιμο χρόνου) ,σε περιπτώσεις καταλογισμού ελεύθερου λακτίσματος. Ειδικότερα :

α) Ο Διαιτητής πρέπει να αντιδρά αυστηρά όταν η μπάλα λακτίζεται μακριά ή μεταφέρεται (από παίκτη) με τα χέρια , μακριά από το σημείο της παράβασης , αφού καταλογίσει ένα ελεύθερο λάκτισμα. Ο παραβάτης παίκτης πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί από το Διαιτητή και να του δείξει κίτρινη κάρτα.

β) Ο Διαιτητής πρέπει να παρατηρεί - προειδοποιεί και να δείχνει κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη (ή παίκτες) που παραβιάζει την απόσταση των 9,15 μ. στο "τείχος των αμυνομένων".

γ) Ένας παίκτης που στέκεται μπροστά στη μπάλα όταν έχει χορηγηθεί ένα ελεύθερο λάκτισμα σε βάρος της ομάδας του , με σκοπό να κάνει "καθυστέρηση" (να χαθεί χρόνος) για να μπορέσει π.χ. η ομάδα του να οργανώσει "αμυντικό τείχος" κ.λ.π πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί από το Διαιτητή και να του δείξει κίτρινη κάρτα.


Αν κατά την εκτέλεση άμεσου ελεύθερου λακτίσματος οι παίκτες που σχηματίζουν το "τείχος άμυνας" στα 9,15 μ. μετά το σήμα του Διαιτητή αλλά πριν να μπει η μπάλα στο παιχνίδι("να παίζει") , σπεύδουν προς τα εμπρός και πλησιάζουν τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα και η μπάλα μετά το λάκτισμα καταλήγει στα δίχτυα, το γκολ είναι κανονικό. Αν δεν σημειωθεί γκολ , αλλά η μπάλα αποκρουσθεί ή καταλήξει άουτ κ.λ.π πρέπει να επαναληφθεί και οι παραβάτες παίκτες του "τείχους", τουλάχιστον ο πρωταίτιος (ο πρώτος) να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα) και σε περίπτωση επανάληψης να αποβληθεί (κόκκινη κάρτα).


Αν υπό τις ίδιες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην πιο πάνω απόφαση 8, οι παίκτες που σχηματίζουν το "τείχος άμυνας" σπεύδουν προς τα εμπρός με σκοπό να βρεθεί σε θέση οφ-σάιντ επιτιθέμενος παίκτης , το λάκτισμα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (γκολ , άουτ κλπ) , πρέπει να επαναληφθεί και οι παραβάτες παίκτες του "τείχους" τουλάχιστον ο πρωταίτιος (ο πρώτος) να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα) και σε περίπτωση επανάληψης να αποβληθεί (κόκκινη κάρτα).ΑΡΘΡΟ 14. Το επανορθωτικό λάκτισμα (πέναλτι)


Αν, αφού ο Διαιτητής δώσει το σήμα για να χτυπηθεί πέναλτι και πριν μπει η μπάλα στο παιχνίδι ( "να παίζει" ) ο τερματοφύλακας δεν είναι στην κανονική του θέση και ένας συμπαίκτης αυτού που χτυπάει το πέναλτι,μπει μέσα στην επανορθωτική περιοχή ή πλησιάσει τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα, το πέναλτι, αν έχει χτυπηθεί, πρέπει να επαναληφθεί (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα - αφού παραβάτες είναι και ο τερματοφύλακας και ο συμπαίκτης αυτού που χτυπάει το πέναλτι). Ο συμπαίκτης αυτού που χτυπάει το πέναλτι πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα), μόνον εφόσον πλησιάσει τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα πριν "να παίζει".


Όταν παρατείνεται η διάρκεια του αγώνα, είτε στο α' ημίχρονο, είτε στη λήξη του, για να χτυπηθεί ή να ξαναχτυπηθεί (κανονικά) πέναλτι, η παράταση πρέπει να διαρκεί μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το χτύπημα του πέναλτι, δηλαδή μέχρι ν' αποφασίσει ο Διαιτητής αν σημειώθηκε γκολ ή όχι και το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει αμέσως μόλις ο Διαιτητής πάρει την απόφαση του.
Στην πιο πάνω περίπτωση (χτύπημα πέναλτι σε παράταση του ημιχρόνου ή του αγώνα), αφού ο παίκτης χτυπήσει το πέναλτι και η μπάλα μπει στο παιχνίδι ( "να παίζει" ), κανείς άλλος παίκτης, εκτός από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν επιτρέπεται να αγγίσει τη μπάλα μέχρι να ολοκληρωθεί το χτύπημα του πέναλτι.


Αν ένας (αμυνόμενος) παίκτης, βρίσκεται μέσα στη δική του επανορθωτική περιοχή και χτυπήσει αντίπαλό του, ενώ η μπάλα παίζεται μέσα στην αντίπαλη επανορθωτική περιοχή, ο Διαιτητής πρέπει να καταλογίσει πέναλτικαι, ανάλογα με την περίπτωση, να δείξει, αν πρέπει, κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. (Η παράβαση καταλογίζεται ανεξάρτητα από τη θέση όπου παίζεται η μπάλα - άρθρο 12 παρ.2) (ΕΑ 14-5).


Παίκτης που πρόκειται να χτυπήσει πέναλτι, δεν επιτρέπεται να τοποθετήσει τη μπάλα σε άλλο σημείο εκτός από το "σημείο του πέναλτι", έστω και αν υπάρχουν εκεί συγκεντρωμένα νερά.(ΕΑ 14-6).


Αν ένας παίκτης με πρόθεση βγαίνει έξω από τις κύριες γραμμές του αγωνιστικού χώρου, τη στιγμή που χτυπιέται ένα πέναλτι, ο Διαιτητής πρέπει να παρατηρήσει - προειδοποιήσει τον παραβάτη παίκτη (κίτρινη κάρτα) και σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης να τον αποβάλει (κόκκινη κάρτα).(ΕΑ 14-1).


Ο παίκτης που χτυπάει πέναλτι, επιτρέπεται να προωθήσει την μπάλα προς τα εμπρός, έτσι ώστε ένας συμπαίκτης του να τρέξει προς αυτή, να σουτάρει και να πετύχει γκολ, μόνο με τις πιο κάτω προϋποθέσεις :
α)Όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση τον παίκτη που χτυπάει το πέναλτι και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, βρίσκονται έξω από την επανορθωτική περιοχή "πίσω" από το σημείο του πέναλτι και σε απόσταση το λιγότερο 9,15μέτρων από την μπάλα τη στιγμή που χτυπιέται το πέναλτι.
β)Το πέναλτι χτυπιέται στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού (όχι όταν παρατείνεται το α' ή β' ημίχρονο για να χτυπηθεί - άρθρο 7 παρ.4) και έχουν τηρηθεί όλες οι διατάξεις του Κανονισμού (ΕΑ 14-4).


Αν ο παίκτης που χτυπάει πέναλτι, πασάρει την μπάλα προς τα πίσω σε συμπαίκτη του που σουτάρει και σημειώνει γκολ, το γκολ πρέπει να ακυρωθεί και το πέναλτι να επαναληφθεί, αφού παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί(κίτρινη κάρτα) ο παίκτης που χτυπάει το πέναλτι. Το πέναλτι πρέπει να χτυπιέται προς τα εμπρός (ΕΑ 14-3).


Αν ο παίκτης που έχει ορισθεί χτυπήσει το πέναλτι πριν δώσει σήμα ο Διαιτητής, το πέναλτι πρέπει να επαναληφθεί (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα). Ο παίκτης δεν πρέπει να παρατηρηθεί - προειδοποιηθεί (κίτρινη κάρτα) παρά μόνον αν χτυπήσει πάλι το πέναλτι, χωρίς να περιμένει το σήμα του Διαιτητή.(Παράβαση του κανονισμού με επιμονή) (ΕΑ 14-16).


Αν ο παίκτης που χτυπάει το πέναλτι μετά το σήμα του Διαιτητή κάνει προσποιήσεις (για να παραπλανήσει και να επηρεάσει τον τερματοφύλακα π.χ. με αντικανονικό τέχνασμα "τρικ" διακόπτει την προσπάθεια του λακτίσματος για να παρασύρει τον τερματοφύλακα να κινηθεί προς τη μία κατεύθυνση, οπότε εκείνος λακτίζει την μπάλα προς την άλλη), ο Διαιτητής πρέπει ν'αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί και εφόσον θεωρεί την ενέργεια του παίκτη αντιαθλητική συμπεριφορά, πρέπει να παρατηρήσει - προειδοποιήσει (κίτρινη κάρτα) τον παίκτη και το πέναλτι, αν έχει χτυπηθεί, πρέπει να επαναληφθεί εφόσον σημειώθηκε γκολ (ΕΑ 14-14).


Αν σε χτύπημα πέναλτι, η μπάλα προσκρούσει σε ένα κάθετο ή στο οριζόντιο δοκάρι και σπάσει :

α) Ο Διαιτητής πρέπει να αντικαταστήσει την μπάλα και να ξαναρχίσει το παιχνίδι με "ελεύθερο Διαιτητή" στο σημείο όπου έγινε αντικανονική η μπάλα, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.6 του άρθρου 8.

β) Αν το πέναλτι χτυπιέται μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του α' ή β' ημιχρόνου (άρθρο 7 παρ.4) το παιχνίδι λήγει (ΕΑ 14-7)


Αν ένα πέναλτι επαναλαμβάνεται επειδή ο τερματοφύλακας δεν βρίσκονταν στην κανονική του θέση, δεν είναι υποχρεωτικό να χτυπηθεί πάλι το πέναλτι από τον ίδιο παίκτη. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης επιτρέπεται να χτυπήσει το πέναλτι (ΕΑ 14-2)


Όταν χτυπιέται ένα πέναλτι και ο τερματοφύλακας, πριν χτυπηθεί η μπάλα, προωθείται πέρα από τη γραμμή του τέρματος προς τη μπάλα και την μπλοκάρει, ο Διαιτητής πρέπει να επαναλάβει το πέναλτι, όχι όμως και να παρατηρήσει - προειδοποιήσει (κίτρινη κάρτα) τον τερματοφύλακα, όπως θα έκανε σε οποιοδήποτε άλλο αμυνόμενο παίκτη αν πλησίαζε τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα. Ο τερματοφύλακας πρέπει να παρατηρείται - προειδοποιείται (κίτρινη κάρτα) για τέτοια παράβαση, μόνον όταν με επιμονή παραβαίνει τον κανονισμό (ΕΑ 14-12).


Όταν πρόκειται να χτυπηθεί πέναλτι και αφού δώσει το σήμα ο Διαιτητής ένας συμπαίκτης αυτού που πρόκειται να το χτυπήσει, ξαφνικά σπεύδει μπροστά και το χτυπάει, ο Διαιτητής πρέπει να παρατηρήσει - προειδοποιήσει (κίτρινη κάρτα) τον παραβάτη παίκτη για την αντιαθλητική συμπεριφορά του και να επαναλάβει το πέναλτι, ακόμη και στις πιο κάτω τρεις περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν :

α) Αν η μπάλα βγει άουτ.

β) Αν η μπάλα αποκρουσθεί από τον τερματοφύλακα και καταλήξει κόρνερ.

γ) Αν η μπάλα αποκρουσθεί από τον τερματοφύλακα, ξαναγυρίσει στον αγωνιστικό χώρο και ο (παραβάτης) παίκτης που χτύπησε το πέναλτι σημειώσει γκολ.(ΕΑ 14-17)


Όταν συμπαίκτης αυτού που χτυπάει το πέναλτι πλησιάσει τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα πριν μπει στο παιχνίδι (και "παίζει") και η μπάλα αποκρουσθεί από τον τερματοφύλακα και περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (κόρνερ) ο Διαιτητής πρέπει να παρατηρήσει - προειδοποιήσει (κίτρινη κάρτα) τον παραβάτη παίκτη και να χορηγήσει κόρνερ (ΕΑ 14-13)


Σε περίπτωση που, μετά το σήμα του Διαιτητή αλλά πριν χτυπηθεί το πέναλτι, ένας συμπαίκτης αυτού που χτυπάει το πέναλτι πλησιάσει τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα και ο Διαιτητής δει την παράβαση, αλλά αφήσει να χτυπηθεί το πέναλτι και η μπάλα αποκρουσθεί από τον τερματοφύλακα ή προσκρούσει στο οριζόντιο ή κάθετο δοκάρι και επιστρέψει στον παίκτη που είχε πλησιάσει τη μπάλα σε απόσταση μικρότερη από 9,15 μέτρα πριν "να παίζει", ο οποίος και σημειώνει γκολ, ο Διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το γκολ, να παρατηρήσει - προειδοποιήσει (κίτρινη κάρτα) τον παραβάτη παίκτη για την αντιαθλητική συμπεριφορά του και να ξαναρχίσει του παιχνίδι με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα (σε βάρος της ομάδας του παραβάτη παίκτη), (ΕΑ 14-18).


Αν καταλογίζεται ένα πέναλτι στην παράταση του ημιχρόνου ή του αγώνα λόγω "καθυστερήσεων", ο Διαιτητής δεν είναι υποχρεωμένος ν' ανακοινώσει ότι ο κανονικός χρόνος έχει συμπληρωθεί, έχει όμως την ευχέρεια να ενημερώσει σχετικά τους αρχηγούς των ομάδων.(ΕΑ 14-15).


Όταν παρατείνεται η διάρκεια του αγώνα, είτε στο α' ημίχρονο, είτε στη λήξη του, για να χτυπηθεί ένα πέναλτι, επιτρέπεται ν' αντικατασταθεί ο τερματοφύλακας από έναν άλλο τακτικό παίκτη που συμμετέχει στην ομάδα, ή από έναν αναπληρωματικό παίκτη, υπό τον όρο ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των κανονικών αντικαταστάσεων παικτών που δικαιούται να κάνει μια ομάδα (δεύτερη περίπτωση).(ΕΑ 14-10).


Ο παίκτης που χτυπάει το πέναλτι πρέπει να παραμένει μέσα στην επανορθωτική περιοχή ή στο τόξο μέχρι να δοθεί από τον Διαιτητή σήμα για να χτυπηθεί. Μετά το σήμα, επιτρέπεται να βγει από το τόξο για να πάρει μεγαλύτερη φόρα, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να αξιώσει από τους αντίπαλους παίκτες να του ανοίξουν δίοδο για να περάσει.


Αν ο Διαιτητής, αφού δώσει το σήμα για να χτυπηθεί ένα πέναλτι, σφυρίξει (δηλαδή διακόψει το παιχνίδι) πριν να έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, το χτύπημα του πέναλτι πρέπει να επαναληφθεί σε κάθε περίπτωση (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα).


Αν, κατά το χτύπημα πέναλτι, ο τερματοφύλακας δεν βρίσκεται στην κανονική του θέση και η μπάλα βγει άουτ, κατά την επανάληψη του πέναλτι επιτρέπεται να αντικατασταθεί και ο τερματοφύλακας και ο παίκτης που θα το χτυπήσει, αφού ενημερωθεί ο Διαιτητής.


Όταν χτυπιέται πέναλτι μετά την κανονική διάρκεια του α' ημιχρόνου ή του αγώνα, εάν δεν χτυπηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό, το ημίχρονο ή ο αγώνας (β' ημίχρονο) πρέπει να παρατείνεται, μέχρι να καταστεί δυνατή η κανονική εκτέλεση του πέναλτι.


Αν κατά την εκτέλεση πέναλτι, μετά το σήμα του Διαιτητή, ένας αμυνόμενος παίκτης ρίξει μια πέτρα προς την μπάλα, η οποία και μετακινείται κατά 10-15 εκατοστόμετρα, αλλά ο παίκτης λακτίζει την μπάλα και σημειώνειγκολ, ο Διαιτητής πρέπει να κατακυρώσει το γκολ.(Ο κανονισμός καθορίζει ότι για κάθε παράβαση από την αμυνόμενη ομάδα, το πέναλτι επαναλαμβάνεται αν δεν σημειωθεί γκολ.)


Αν, κατά το χτύπημα πέναλτι, μετά την κανονική διάρκεια του α' ημιχρόνου ή και του αγώνα (β' ημιχρόνου), μετά το σήμα του Διαιτητή, αλλά πριν λακτισθεί η μπάλα, ο τερματοφύλακας δεν στέκεται στη θέση που καθορίζει ο κανονισμός (π.χ. έχει κάνει ένα βήμα μπροστά) και το πέναλτι χτυπιέται αλλά δεν σημειώνεται γκολ, ο Διαιτητής πρέπει ν' αποφασίσει την επανάληψη του πέναλτι, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμβεί οι πιο κάτω περιπτώσεις μετά το χτύπημα του πέναλτι :

α) Αουτ απευθείας.

β) Αουτ, ύστερα από πρόσκρουση στα δοκάρια.

γ) Πρόσκρουση στα δοκάρια και επιστροφή στον παίκτη που το χτύπησε, ο οποίος σημειώνει γκολ. (Εδώ υπάρχει και η περίπτωση διπλού παιξίματος).

δ) Πρόσκρουση στα δοκάρια και επιστροφή σε άλλο παίκτη, που σημειώνει γκολ.

ε) Απόκρουση από τον τερματοφύλακα σε κόρνερ.

στ) Απόκρουση από τον τερματοφύλακα και επιστροφή στον παίκτη που το χτύπησε, ο οποίος σημειώνει γκολ.

ζ) Απόκρουση από τον τερματοφύλακα και επιστροφή σε άλλον παίκτη που σημειώνει γκολ.
Ο Διαιτητής πρέπει να λάβει υπόψη την παράβαση του τερματοφύλακα που έγινε πριν να λακτισθεί η μπάλα και το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε γκολ και οφείλει να αποφασίσει την επανάληψη του πέναλτι.
Όνομα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,46,ΑΡΘΡΑ,6,ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ,18,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,10,ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,1,ΕΦΗΒΙΚΟ,23,ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,2,Κ-17,1,ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ,1,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ,3,ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ,1,ΠΑΙΔΙΚΟ,21,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ,2,Πρόγραμμα Προπονήσεων,1,ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ,10,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣ,1,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,8,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,2,ΧΟΡΗΓΙΕΣ,2,JUNIOR,9,MATCH_PROGRAM,1,MATCH_REPORTS,1,PROJUNIOR,10,VIDEO,8,
ltr
item
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ: Κανονισμοί Ποδοσφαίρου ★ Ελεύθερα λακτίσματα (άμεσο και έμμεσο)
Κανονισμοί Ποδοσφαίρου ★ Ελεύθερα λακτίσματα (άμεσο και έμμεσο)
http://1.bp.blogspot.com/-AlnXXd70ht0/VqsIoiJLOfI/AAAAAAABTxU/rgpdtiSiYoY/s1600/AR-310209973.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-AlnXXd70ht0/VqsIoiJLOfI/AAAAAAABTxU/rgpdtiSiYoY/s72-c/AR-310209973.jpg
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
https://www.ionikosacademy.gr/2016/01/blog-post_35.html
https://www.ionikosacademy.gr/
https://www.ionikosacademy.gr/
https://www.ionikosacademy.gr/2016/01/blog-post_35.html
true
1013382435719180685
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy